You are here: Home // Estetik // Boyun Germe Ameliyatı – Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı

Boyun Germe Ameliyatı – Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı

Boyun germe ameliyatları hangi durumlarda tercih edilir?

Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı: Kişinin yaşının ilerlemesi ile boynun ön kısmı, çene altı bölgesi ve çene kemiği boyunca, bu bölgelere has farklılıklar meydana gelmeye başlar. Bu farklılıklar şöyle sıralanabilir:

1. Ağız köşelerinin çeneye doğru inen bölümlerimde, birikintiler meydana gelmeye başlar.
2. Boyun derisi elastikiyet özelliğini yitirerek kırışmaya başlar,
3. Boyun derisinin altındaki platysma kasının, tonusu artış gösterir, bu da boyun çukurunun kaybolmasına neden olur,
4. Platysma kasını boyuna sabitleyen bantlar gevşemeye başlar, kas öne doğru yığılır.
5. Boyun ön bölümünde yukardan aşağıya doğru bir ya da daha fazla sayıda, platysma kası toplanmasına bağlı olarak bantlar oluşur,
6. Küçük tükürük bezlerinin gevşemesine bağlı olarak, çene altında ufak kitleler oluşur.

Boyun gençleştirme müdahaleleri için neler yapılabilir?

Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı: Boyun gençleştirmek için yapılan uygulamaların büyük bir kısmı yüz germe ameliyatı esnasında yapılır. Enderde de olsa yüzün başka bölgelerinde yaşlanma problemi kişilere izole olarak boyun gençleştirme uygulamaları yapılır. Burada asıl amaç boyun çukurunun derinleştirilmesi ve çene sınırının hatlarının tekrardan ortaya konmasıdır. Bu amaçla:

1. Boyundaki yağ fazlalığının liposuctiın ile alınması.
2. Çene altından yapılan cilt kesisi ile boyun kası yapılması,
3. Kulak memesi çevresinden yapılan cilt kesisi ile boyun cilt fazlalığının yok edilmesi.
4. Çene ucuna protez konularak belirginliğinin netleştirilmesi.
5. Fazla olan boyun derisinin kesilerek alınması.

Boyun germe, boyun gençleştirme yöntemlerinden hangisi bana uygun olur?

Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı: Boyun germe ameliyatı olacak kişilerin kendilerini değerlendirmeleri çok kolay olmayacaksa da; birkaç fikir vermeye çalışalım. Kişinin profil resimlerine bakıldığında, çene ucu geride kalıyorsa, çeneye protez konulması ya da yağ enjeksiyonu ile çenenin netleştirilmesi boynun derinleştirilmesine öneli bir katkı sağlar.
Çene ucunun hemen altından yapılan bir kesi ile boyun ön bölümünde gevşemiş olan platysma kası meydana çıkarılır ve kasın gevşekliği birbiri üzerine dikilerek yok edilir.

Şayet bu bahsettiklerimiz, boyundaki gevşekliği yeteri kadar düzeltmezse, kulak etrafında yapılan bir kesi ile çene üzeri ve boyundaki derin dokular yukarı ve arkaya doğru çekilerek, ciltte meydana gelen fazlalık da aynı bölgeden deri çıkarılarak yok edilir. Bazı durumlarda yaşlı erkeklerde bütün bu saydıklarımız yeterli olmayabilir. Bu durumda, boyun ön bölümündeki cilt fazlalığı kesilerek çıkartılır. Bu uygulamanın dezavantajı, boyun ön bölümünde, kesi izinin net olarak görülebilme riskidir. Bu metotlar dışında, yardımcı yöntemler denilen, cerrahi iplikler ile boyunda gerginlik oluşturma uygulamaları da mevcuttur. Boyun ön bölümünden geçen ipler kulak arkasında, esnemeyen dokulara dikilerek boynun gevşekliğinin taşınması sağlanır.

Herkesin boynuna liposuction yapılabilir mi?

Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı: Bir dönem, hem yüze ve hem boyna liposuction uygulaması çok sıklıkla yapılmaktaydı. Ancak daha sonraki çalışmalar göstermiştir ki; her kişinin yüz ve boynunda yaşlanma ile paralel bir yağ artışı gerçekleşmemektedir, tam tersine azalma meydana gelmektedir. Böylece de her boyun gençleştirme adayına liposuction yapılması, istenmeyen sonuçları da sebep olabilir. İlk önce boyun derisi incelmesi ve buna bağlı olarak dikey bant oluşması görülür.

İplerle boyun asılarak boyun germe işlemi yapılabilir mi?

Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı: Yüzün başka bölümlerinde de olduğu gibi, boyun bölgesinde de iplerle asma uygulaması yapılabilir. Fakat bu uygulama tek başına yapılırsa çok ciddi bir düzenleme sağlamayabilir.

Boyun germe ameliyatından sonra neler yaşanır?

Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı:
Öbür yüz gençleştirme uygulamalarında, boyun germe ameliyatlarının ardından ağrı olmaz. Özellikle çiğneme esnasında ağız açılmasında birkaç gün zorlanma ve boyun bölümünde aşırı derecede gerginlik hissi olabilir ve bu normal bir süreçtir. Boyun germe ameliyatının ardından 1 ila 2 hafta kadar boyun bandı kullanılması tavsiye edilir. Ameliyat sonrasında dikişiler 5 ila 7 gün içinde alınır. Şayet morarma olmuş ise ortalama 1 hafta içinde geçecektir. Ortalama 1 hafta sonra kişi normal hayatına döner.

Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı
web Sitesi: http://www.ilkermanavbasi.com.tr/
Adres : Rumeli Caddesi Müşerref Apt. No : 3/2 Nişantaşı – İstanbul
Telefon :
0090(212) 247 9374
0090(212) 291 6059
E posta : info@ilkermanavbasi.com.tr

Şu Sayfalarımıza da bakabilirsiniz

  • Henüz ilgili başlık eklenmemiş

Bir Cevap Yaz

Kopyalanamaz; 2010 kadın sitesi, gebelik, hamilelik, cilt bakımı, zayıflama, diyet. Tüm hakları saklıdır.
Tasarlayan Kadın Sitesi. .
Sitemap kadın site ekle